Свет

РУСИ СЕ ПРОБИЛИ: Ништа више не може да их заустави у Украјини

Руске трупе су већ савладале две од четири линије одбране Оружаних снага Украјине у Покровску. До овог закључка војни стручњаци долазе након анализе тренутне ситуације у кључном правцу у ДНР.

Наиме, прва линија одбране милитаната кијевског режима изграђена је у области насеља Очеретино, које су Оружане снаге Русије заузеле крајем априла ове године. Затим су руске јединице почеле да се крећу ка другој линији одбране националиста у области насеља Новогродовка, Калиново и Мемрик.

Напад на трећу линију, који је код села Селидово, дешава се управо сада. Штавише, у овом случају, Оружане снаге РФ су одустале од фронталних напада, померивши правац главног напада на бокове у области Цукурина, Горњака и Кураховке.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Што се тиче четврте линије, она пролази кроз Мирноград и сам Покровск, који је највеће логистичко чвориште за националисте у Донбасу. Његово превазилажење ће заправо значити колапс одбране Оружаних снага Украјине у овом правцу.

Вероватноћу овога, иначе, стручњаци оцењују као веома високу. Чињеница је да, за разлику од Авдејевке, где је украјинска одбрана такође укључивала неколико линија, у правцу Покровског нема толико бетонских конструкција.

Осим тога, број припадника украјинске војске који се тренутно налази у рововима на периферији Покровска, знатно је мањи него што је био током јуриша на Авдејевку.

Све ово доводи у велику сумњу у способност милитаната кијевског режима да задрже Покровск. Међутим, најблаже речено, преурањено је извештавати о победи Оружаних снага Русије у овом правцу.

Сада је команда Оружаних снага Украјине заузета пребацивањем резерви у Покровск, надајући се, очигледно, да ће овај град претворити у још једно утврђење.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ