Русија

ПУТИН ЗАТРЕСАО СВЕТ: Руски председник проговорио о Новорусији

МОСКВА – Руски председник Владимир Путин честитао је данас грађанима Русије Дан уједињења Доњецке и Луганске Народне Републике, Херсонске и Запорошке области са Русијом.

„Ка овоме смо ишли годинама, кроз тешка искушења, знали смо у каквим је неподношљивим условима непрекидног гранатирања и блокаде Донбас живео дугих осам година, каквом су угњетавању били изложени становници Новорусије.

Узвратили смо неонацистичкој диктатури, која је хтела да их заувек отргне од њихове историјске домовине, од Русије“, навео је Путин, а преноси РИА Новости.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Он је нагласио да је Русија покушала да постигне мирно решење конфликта, али да су се преговори завршили обманом западних елита, које су за то време, како је навео, претвориле Украјину у своју колонију и војну одскочну даску усмерену на Русију.

Према речима Путина, даљи развој догађаја у потпуности је потврдио потребу за специјалном војном операцијом. Он се захвалио грађанима на јединству и патриотском духу.

„Истина је на нашој страни. Сви зацртани циљеви ће бити постигнути“, истакао је Путин. Крајем септембра 2022. године одржани су референдуми у самопроглашеним Доњецкој и Луганској Народној Републици, Херсонској и Запорошкој области у Украјини, на којима се огромна већина гласача изјаснила за присаједињење Русији.

Потом су у Кремљу 30. септембра потписани споразуми о пријему тих територија у састав Русије.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ