Русија

ПУЦЊАВА У МОСКВИ: Има мртвих и рањених

У пуцњави у просторијама руске компаније Вајлдберис у Москви данас су убијена два службеника обезбеђења, а два полицајца су рањена, пренели су руски медији.

Медији су пренели да је скоро 30 особа такође ухапшено након инцидента.

Оснивач Вајлдбериса и већински власник Татјана Бакалчук ​​и њен супруг Владислав, против кога је покренула бракоразводну парницу, а који је имао мали удео у фирми, окривили су један другог за инцидент.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Како је саопштила компанија, до пуцњаве је дошло након што је група људи, укључујући Владислава, стигла у канцеларију, а руски истражни комитет истражује догађај, пише Интерфакс.

Вајлдберис је најавио планове за спајање са мањом фирмом за спољно оглашавање Рус у јуну, рекавши да је циљ стварање платформе за дигиталну трговину, а Владислав се противио спајању.

Руски медији јавили су да је Максим Орешкин, заменик шефа председничке администрације, именован да надгледа спровођење споразума. Кремљ је саопштио да је план добио подршку председника Владимира Путина, али да се он неће мешати у његов напредак. Вајлдберис и Татјана Бакалчук су данас саопштили да је група наоружаних особа, на челу са Владиславом, покушала силом да уђе у канцеларију.

Владислав је, са друге стране, рекао да су он и његови сарадници били ненаоружани и да су дошли искључиво да разговарају о послу и да је обезбеђење припојене компаније РВБ пуцало на њих.

Вајлдберис је саопштио да није било планова о састанку са Владиславом и објавио је снимак из унутрашњости зграде на којем се виде мушкарци како се боре на крају ходника, а чули су се и пуцњи.

Други снимци снимљени споља и подељени на друштвеним мрежама приказују људе који трче према улазу, звук пуцњаве и мушкарце који користе ватрено оружје.

Крајем јула, Татјана Бакалчук, која је најбогатија жена Русије према магазину Форбс, рекла је да је поднела захтев за развод од Владислава. Компанија, која је почела као онлајн платформа за препродају одеће, сада испоручује различите производе, од електронике до кухињског прибора, уз милијарде долара промета.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ