Свет

ПОЧЕЛО ЈЕ! Руси кренули у јуриш

Руске јединице започеле су јуриш на град Угледар, где су се раније водиле само позиционе борбе. Према прелиминарним подацима, напад је почео је 1. септембра ујутру.

Борци из руске 155. бригаде морнаричке пешадије били су међу првима који су ступили у борбу ван града, касније су то потврдили украјински извори.

Напад је почео након што су украјинске снаге повукле људство 72. бригаде из града. Две године је бранила град. Војници су пребачени у Селидово по личном наређењу главнокомандујућег Оружаних снага Украјине генерала Сирског. Пребацивање војника из 72. бригаде са покровског правца може да укаже на то да је команда Оружаних снага Украјине препознала ситуацију у Покровску као катастрофалну.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Руски јуришници напали су на територију рудника Јужни Донбас број 1. Налази се 2,5 километра од периферије Угледара. Сада град бране војници 150. бригаде украјинске војске.

Руска војска је пробила одбрану Оружаних снага Украјине на покровском правцу и свакодневно заузима насељена подручја. Министарство одбране Русије саопштило је да су борци из групе Центар преузели контролу над селом Скучноје. У овом тренутку, Оружане снаге Украјине повлаче снаге из Невелскоја. Дакле, покушавају да избегну окружање, у којем би могло да заврши неколико украјинских батаљона.

Извор: ТВ Фронт

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ