Свет

НАЈЦРЊИ ДАН ЗА РУСИЈУ: Америчким ракетама збрисана војна база, велики број мртвих! (ВИДЕО)

Фото: Х принтскрин

Појавили су се извештаји да су украјинске снаге напале руску војну базу у Доњецкој области, користећи високомобилни артиљеријски ракетни систем (ХИМАРС). Наводи се да су „жртве бројне“.

Видео снимци који круже друштвеним мрежама приказују разорне последице напада, али није јасно када су снимљени.

– На интернету се појавио видео који показује последице напада, вероватно на полигону у близини Доњецка – објавио је Телеграм канал АСТРА, пројекат независних руских новинара.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Канал је цитирао руски војни канал Алеx Паркер Ретурнс, који је изјавио да је напад изведен ХИМАРС-ом.

– Огромни губици. Можете грешити, али не можете лагати. Ужас – објавио је канал.

50 мртвих?

Други руски Телеграм канали су известили да је у нападу погинуло око 50 руских војника.

Украјинске снаге су током рата више пута користиле ХИМАРС системе које је испоручио Вашингтон, укључујући у Доњецкој и Луганској области, које су под контролом руских снага. ХИМАРС је омогућио Украјини да уништи напредне руске системе противваздушне одбране. Вашингтон је од почетка рата Украјини испоручио најмање 39 ХИМАРС система.

Дан пре тога, једна од база руских стратешких бомбардера у граду Енгелс, у Саратовској области, потресена је снажним експлозијама. Јаке експлозије чуле су се у области ваздухопловне базе Енгелс-2, где су стационирани руски стратешки бомбардери Ту-95 и Ту-160.

Кијев сматра руске војне базе легитимним циљевима у сукобу, а украјинске снаге их редовно нападају користећи беспилотне летелице великог домета. За нападе на руској територији одговорност обично преузимају Служба безбедности Украјине (СБУ) и Главна обавештајна управа Украјине (ГУР).

Видео можете погледати на линку овде

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ