Свет

ЛУКАШЕНКО ЗАЛЕДИО САД: Ако буду оштрији, одговор ће бити нуклеарни удар

Присуство руског нуклеарног штита спутава Сједињене Државе да предузму оштре кораке против Русије и Белорусије, изјавио је председник Белорусије Александар Лукашенко.

„Данас они (САД) не знају шта да раде са нама: ако покушају да буду оштрији – одговор ће бити нуклеарни удар. Тада ће бити уништена цела планета. Међутим, они не желе да умиру, јер лепо живе – мислим на оне који прихватају ове одлуке“, рекао је белоруски председник на Витебском државном универзитету, преноси руски портал Спутњик.

Он је подсетио да, захваљујући напорима Совјетског Савеза, упркос свим покушајима, САД нису успеле да постану монополиста у области нуклеарног наоружања.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Председник Белорусије је навео да се многи често диве Сједињеним Државама, и то с добрим разлогом: многе технологије су тамо настале. Међутим, постоји мала нијанса.

„Штампају новац – они могу да уложе у развој колико хоће новца. На рачун тога су и добили одређене ресурсе. Они су, као усисивач, извукли најбоље умове из целог света, платили им добро и развили су ове технологије“, рекао је белоруски лидер.

Према његовим речима, САД су чак успеле да понизе Немачку својом моћном економијом.

„Предузећа која су радила у Немачкој масовно су прешла у Сједињене Америчке Државе јер су тамо створени добри услови. И зато што су после Другог светског рата постали у великој мери монополисти и моћна држава. О нашем трошку они производе скоро трећину светског богатства и све док монополизују долар и штампају, биће напредни“, рекао је Лукашенко.

Истовремено, приметио је председник Белорусије, на геополитичкој арени се појављују нови играчи – Кина, Индија, које су достигле веома висок ниво развоја и не подржавају актуелни светски поредак.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ