Русија

ЛАВРОВ ЗАГРМЕО: Жестоко ћемо одговорити

Сергеј Лавров (Фото: Јутјуб)

Русија ће о потезима Запада судити не на основу изјава, већ на основу дела, поручио је шеф руске дипломатије

Москва неће са Западом правити никакве договоре уколико се не буду узимали у обзир интереси Руске Федерације, иако је и даље отворена за контакт са западним земљама, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров на састанку одбора Фондације за подршку јавне дипломатије „Горчаков“.

Како је упозорио, Русија ће жестоко, користећи сва расположива средства, реаговати на све непријатељске кораке западних земаља према њој, а о потезима Запада ће судити не по изјавама, већ по делима, нагласио је дипломата.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

„Председник је више пута истицао да смо отворени за контакт са земљама Колективног запада под условом да они одустану од непријатељске политике према нашој земљи“, рекао је Лавров.

Западне земље планирају да изазову незадовољство руског становништва социјалном ситуацијом и да уздрмају унутрашњу политичку стабилност у земљи, упозорио је руски министар.

У те сврхе, Запад користи актуелни нацистички режим у Украјини, нагласио је руски министар.

Русија се не бори само за безбедност и живот Руса и оних који говоре руским језиком на новим територијама, и не само за сузбијање безбедносних претњи на граници земље, већ брани и руску државност, нагласио је Лавров.

„Историја се понавља. Данас је Запад под нацистичким заставама окупио око 50 земаља против Русије“, указао је руски министар.

О дешавањима у оквиру Специјалне војне операције у Украјини ће се учити у школи, о њима ће се говорити као о судбоносним догађајима, оценио је Лавров током посете гимназији „Јевгеније Примаков“ поводом Дана знања.

Извор: РИА

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ