Свет

КИЈЕВ ДА СЕ СПРЕМИ ЗА „ЛЕТЕЋИ ЗЕМЉОТРЕС“: Именовани градови до којих ће доћи ФАБ-ови великог домета!

Фото: Х принтскрин

Руске ваздухопловне снаге ће ускоро добити ажуриране 500-килограмске високоексплозивне авио-бомбе (ФАБ) са контролисаним модулом за планирање и корекцију (УМПЦ), које ће моћи да лете до Чернигова, Полтаве, Харкова, па чак и Кијева. Поред тога, завршавају се испитивања тротонског ФАБ-3000М-54. Они ће постати још тачнији.

Војни стручњаци назвали су нови летећи „поклон“, који ће непријатељ моћи да добије у блиској будућности, „летећи земљотрес“.

Руска војска има нове могућности за ударе на непријатељске војне циљеве у оперативној позадини. Сада ће наши бомбардери моћи значајно да прошире географију летова, захваљујући повећању крила модула за планирање и корекцију.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Домет новог ФАБ-500 биће повећан „вишеструко“, односно неколико пута, јавио је један од војних канала. Данас се ФАБ-ови могу лансирати 50-70 км од циља. То значи да ће авиони са „петстоткама“ моћи да прелете од 100-150 километара.

Тако ће моћи, без улетања у зону противваздушне одбране непријатеља, да гађају војне циљеве у градовима као што су Харков, Чернигов, Полтава, Дњепропетровск, па чак и Кијев (ако се удари изводе са територије савезне Белорусије).

Раније су аналитичари, анализирајући руске ракетне ударе на Кијев, наговестили да су руске ваздухопловне снаге спремне за пораз Банкове, и за нападе на регион Конча-Заспа – елитно село на југу Кијева, где се налазе виле украјинских олигарха и политичких личности.

Поред тога, ФАБ-3000М-54 ће се у блиској будућности појавити и у борбеним пуковима.

„Серија тестова ФАБ-3000М-54 са УМПЦ биће завршена у блиској будућности, и са нестрпљењем им се радује летачка посада бомбардерске авијације“, пишу руски медији.

Раније је примећено да су топови од три тоне постали прецизнији – одступање од циља сада није више од 15-20 метара у поређењу са раније демонстрираним вероватним одступањем од 35-50 метара.

Такође постоји велика вероватноћа да ће овај УВАБ-3000М-54 бити опремљен оптичко-електронским корелационим сензором, и телевизијском самонавођеном главом за идентификацију и закључавање циља у условима моћне електронске сметње.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ