Свет

КАТАСТРОФА! ПОГОЂЕНА ШКОЛА: Има много мртвих

Фото: Х принтскрин

У израелском ваздушном нападу погинуло је најмање 14 људи, укључујући двоје деце, када је у среду погођена школа УН у којој се налазе расељене палестинске породице у централној Гази, рекли су званичници.

Израелска војска је саопштила да су мета били милитанти Хамаса који планирају нападе из унутрашњости школе која се налази у избегличком кампу Нусеират. Тврдња није могла бити потврђена.

Званичници из болнице Авда у Нусеирату рекли су да је у нападу погинуло 10 људи, а још четворо мртвих пребачено је у болницу мученика Ал-Акса у оближњем граду Деир ал-Балах.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Међу погинулима је најмање једна жена и двоје деце, а рањено је најмање 18 особа, саопштили су званичници болнице. Једно од деце била је ћерка Момина Селмија, припадника Агенције за цивилну одбрану Газе, која изводи хитне спасилачке операције након израелских напада, наводи агенција у саопштењу. Селми није видео своју ћерку 10 месеци, откако је остао у северној Гази да настави да ради, док је његова породица побегла на југ, наводи агенција.

Десетине хиљада Палестинаца које су израелске офанзиве и наређења за евакуацију протерали из својих домова живе у школама у Гази. Израел често бомбардује школе, тврдећи да их користе милитанти Хамаса.
Хамас окривљује цивилне жртве у нападима, наводећи да су његови борци базирани и делују међу цивилима.

Извор: Клиx.ба

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ