Свет

ЈЕЗИВО УПОЗОРЕЊЕ РУСА: Ако америчке ракете ударе на Русију, то значи Трећи светски рат

PIXABAY.COM

Руски амбасадор у Вашингтону Анатолиј Антонов изјавио је данас да разговор о могућности да Вашингтон дозволи Кијеву да употреби америчке ракете за напад на руску територију гура Украјину да појача нападе на цивиле, а САД таквим акцијама утиру пут за почетак трећег светског рата.

– Администрација САД упорно занемарује интересе Русије. Данас се све више говори о могућности гранатирања руске територије далекометним оружјем. Само неколико политичара помиње могућност трећег светског рата, чему овдашње власти утиру пут – навео је Антонов у поруци руске дипломатске мисије у Сједињеним Америчким Државама.

Он је нагласио да САД све више учествују у сукобу у Украјини, „прогресивно се завлачећи све дубље у мочвару“ ових непријатељстава.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Антонов је оценио да САД изражавају „спремност да жртвују добробит америчких грађана“ преносећи Кијеву количине оружја и муниције вредне више милијарди долара.

– Кијев је усмерен на интензивирање напада на обичне Русе, наше градове и села. Више нико не крије, чак ни на највишем нивоу у Белој кући, да су обавештајни подаци текли и теку као река од Сједињених Америчких Држава ка Кијеву – рекао је дипломата, преноси Известија.

Осим тога, наставио је Антонов, упозорења бројних америчких војних и политиколога да је немогуће да украјински председник Володимир Зеленски, оствари своје циљеве уз помоћ балистичких ракета АТАЦМС или другим далекометним оружјем, једноставно се прећуткују.

Током телевизијске дебате са кандидатом демократа Камалом Харис, републикански председнички кандидат и бивши амерички председник Доналд Трамп такође је оценио да ће демократска администрација одвести земљу у трећи светски рат.

Независни кандидат за председника САД Роберт Френсис Кенеди Млађи је раније изјавио да би ескалација сукоба у Украјини могла да одведе свет у нуклеарни рат, а кривицу за то, како је навео, делимично би сносио Вашингтон.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ