Свет

ЈЕЗИВО УПОЗОРЕЊЕ ЛОНДОНУ: Путин неће имати милости, бежаћете у бункере када крене

Чеј Боуз, ирски новинар, оштро је критиковао идеју о употреби ракета „сторм шедоу“ у нападима Украјине на Русију, упозоривши да би политичари који подржавају ову политику могли потражити склониште у бункерима.

– Политичари који подржавају ову политику ће се склонити у сигурне владине бункере у случају да Русија одговори нападима на Лондон – написао је Боуз.

Ова Боузова изјава уследила је након што су пет бивших британских министара одбране и бивши премијер Борис Џонсон затражили од актуелног премијера Кира Стармера да одобри коришћење „сторм шедоу“ ракета за нападе унутар Русије, чак и без одобрења САД. Ракете Сторм Схадоw су британске производње, али користе америчке системе, због чега је потребно америчко одобрење за њихову употребу.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Боуз истиче да би омогућавање Украјини да користи ове ракете могло изазвати озбиљну реакцију Москве, наглашавајући да политичари који заговарају ову опцију можда не узимају у обзир све потенцијалне последице. С друге стране, британски политичари и званичници све отвореније подржавају повећање војне помоћи Украјини.

Америчка улога у овој ситуацији је кључна, јер је потребно њихово одобрење за употребу ракета повезаних са њиховим системима. Одлука САД могла би значајно утицати на даљи ток сукоба и односе са Русијом. Сергеј Рјабков, руски министар иностраних послова, изјавио је да Москва већ зна за западне планове и да ће Русија адекватно реаговати на повећање војне помоћи Украјини, укључујући могуће нападе на руску територију.

Извор: Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ