Русија

ХИТНА ЕВАКУАЦИЈА: Нападнута Русија (ВИДЕО)

Украјински напад дроном изазвао је пожар и приморао на евакуацију дела становништва у руској области Твер.

„Делови уништене украјинске беспилотне летелице изазвале су пожар у граду Торопецу, у западном делу Тверске области“, написао је гувернер региона северозападно од Москве Игор Рудења на Телеграму, преноси Ројтерс.

Рудењ је додао да су ватрогасци покушавали да обуздају ватру, али није рекао шта гори.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Такође је рекао да руске јединице противваздушне одбране и даље покушавају да одбију масивни напад дроновима на град.

Школе и вртићи су отказани у деловима руске области Твер, саопштила је локална администрација која је уследила након извештаја о украјинском нападу дроном на регион.

Према извештају новинске агенције РИА новости из 2018. године, Русија је градила складиште пројектила, муниције и експлозива у Торопецу, граду старом 1.000 година, у којем живи више од 11.000 становника.

Седам украјинских дронова уништено је и изнад западне Смоленске области, написао је на Телеграму гувернер тог региона који се граничи са Белорусијом, Василиј Анохин.

Још 14 беспилотних летелица оборено је изнад Брјанске области која се граничи са Украјином, а још неколико је уништено изнад региона Орил и Тула, саопштили су гувернери тих региона.

Кијев је раније рекао да украјински напади на Русију циљају војну, енергетску и транспортну инфраструктуру која је кључна за ратне напоре Москве.

Извор: Reuters/Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ