Русија

ГОРИ МОСКВА! Стравични снимци напада на руску престоницу, зграде у пламену (ВИДЕО)

Ова област је у непосредној близини Међународног аеродрома Жуковски, који је такође био мета украјинских дронова.

Кијевски режим је у току ноћи покушао да изведе напад беспилотним летелицама на циљеве на територији Руске Федерације, али дежурни ПВО системи су уништили и пресрели 144 непријатељска дрона, саопштило је руско Министарство добране, преносе руски медији.

Украјинском нападу је подвргнуто осам области Руске Федерације, потврђују из Министартсва.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Изнад Брјанске области су оборена 72 дрона, изнад Московске 20, изнад Курске 14, Туљске 13, Белгородске осам, Калушке седам, Вороњешке пет, Липецке четири и један над територијом Орловске области, наводи се у саопштењу.

У Московској области је услед напада Оружаних снага Украјине дроновима у Раменском погинула 46-годишња жена, док су још три особе повређене, написао је гувернер Андреј Воробјов на свом Телеграму.

Три повређене особе су, према речима гувернера Московске области, хоспитализоване и налазе се у локалној болници.

У центре за привремени смештај премештене су 43 особе којима су обезбеђен топли оброци.

Како је Воробјев објаснио, снаге ПВО су током ноћи обориле 14 дронова у Подмосковљу у градским насељима Подољск, Раменско, Љуберци, Домодедово и Коломна.

У Раменском су оштећене две стамбене зграде. На вишеспратници су се запалили станови на 11. и 12. спрату, а у згради у улици Високовољтнаја стан је стан на 9. спрату претрпео материјалну штету.

Поред тога, на аеродрому „Жуковски“, како је известио градоначелник Москве Сергеј Собјанин, отклањају се последице настале падом дронова. Аеродром је затворен за пријем и одлазака авиона. Привремено је обустављен и рад престоничких аеродрома „Внуково“ и „Домодедово“, а блокиран је и саобраћај Каширском магистралом према Москви.

Кијев готово свакодневно покушава да беспилотним летелицама нападне циљеве у пограничним и централним регионима Русије. Снаге ПВО успешно пресрећу непријатељске авионе.

Извор: Србија Данас/Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ