Свет

БРУТАЛНО РАЗАРАЊЕ: Погођене стамбене зграде, има мртвих

Фото: Х принтскрин

Украјинске оружане снаге су напале јутрос област Запорожја навођеним ваздушним пројектилима циљајући стамбене зграде, објавио је данас на свом Телеграм каналу Иван Федоров, шеф украјинске Запорошке области.

„Избило је неколико пожара. Делимично је уништена једна стамбена зграда“, саопштио је Федоров на Телеграму, преноси агенција Укринформ и додаје да је рањено петоро људи.

Укринформ наводи да су се у Запорожју чуле две серије експлозија након напада руских снага. Украјински званичници су саопштили раније да су руске снаге јуче извршиле два узастопна напада на медицински центар у граду Суми, на североистоку Украјине, северно од Запорожја у којима је погинуло шест особа, пренео је раније Ројтерс.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Украјински министар унутрашњих послова Ихор Клименко објавио је на свом Телеграм каналу да је у првом нападу убијена једна особа и оштећен плафон на неколико спратова болнице.

Према речима Клименка, док је трајала евакуација пацијената и особља дошло је до новог руског напада у којем је погинуло још пет особа, наводи британска агенција. Регионална администрација саопштила је да су у нападу на Суми употребљени дронови.

Извор: Укринформ

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ