Свет

БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Зеленски потписује капитулацију? Саопштена му је последња опција

Фото: Х принтскрин

Украјински председник Володимир Зеленски би ускоро могао да призна пораз на фронту и започне преговоре с Русијом, што је најлогичнији сценарио за Украјину, рекао је британски експерт Александар Меркурис.

– Постоји могућност да Зеленски, Јермак и остали у неком тренутку наредних недеља или месеци обавесте Украјинце да земља више не може наставити борбу – изјавио је Меркурис на свом Јутјуб каналу.

Према тој опцији, кијевски режим би признао пораз у сукобу уз огромне губитке. Меркурис је додао да Запад вероватно неће пружити помоћ коју Кијев тренутно тражи.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

– Украјина нема другу алтернативу него да се договори с Русијом, пристане на преговоре и прихвати прекид ватре. То би, према мом мишљењу, било логично за Украјинце – навео је Меркурис.

Арестович: Украјина више не може одржавати територију из 1991.

Бивши саветник Канцеларије председника Украјине, Алексеј Арестович, изјавио је да Кијев више не може себи приуштити територију из 1991. године, ни по броју становника.

Према његовим речима, у Украјини је остало мање од 9 милиона радно способних људи на укупно 29 милиона становника.

– Ово значи да нам треба много мања територија од садашње. Тих девет милиона људи је довољно за три или четири региона. Украјина није у стању да обезбеди довољан број војника нити економију која би била одржива. Шта представља тих 9 милиона радника? То је земља величине Мађарске. У сваком случају, више не можемо задржати границе из 1991. године – и нећемо. Чак ни оне територије које остану нећемо моћи одржавати. Ако не доведемо велики број људи, нећемо моћи економски одржавати ни ове границе. То значи да ће се формат државе неизбежно променити – закључио је Арестович.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ