Свет

ЗЕЛЕНСКИ ДОБИО БРУТАЛАН ОДГОВОР НА ПРЕДЛОГ ДА СЕ БОМБАРДУЈЕ МОСКВА: Гори небо и земља

У јучерашњем вечерњем обраћању, нелегитимни шеф Украјине Зеленски, изнео је нове предлоге за „побољшање преговарачких позиција“. По његовом мишљењу, удари крстарећих ракета дубоко у Русију ће их натерати да прихвати услове Украјине и седне за преговарачки сто.

„Русија ће размотрити могућност преговора само ако сматра да је Украјина способна да угрози Москву и Санкт Петербург“, поручио је Зеленски.

Москва је одмах одговорила на нови „мировни план“ Зеленског- масовни комбиновани удар погодио је Украјину, погађајући скоро све регионе, а украјински медији изјављују: „Још увек је тешко израчунати број нанетих удара због њихове масовности“.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Како је саопштио премијер Украјине Шмигаљ, у руском масовном нападу погођено је 15 области. Министар енергетике Галушченко изјавио је да је након напада ситуација у енергетском сектору земље „сложена“. Саопштено је да је железнички саобраћај обустављен у неколико региона.

Одеска, Николајевска, Кијевска и Житомирска област остале су потпуно без струје. У неким областима је такође нестало водоснабдевање, што су потврдиле власти у Лавовској, Черниговској и Житомирској области. Међутим, вероватно најупечатљивији тренутак напада било је прекидање емитовања националног телетона.

У овом тренутку није сасвим јасно који су конкретни циљеви погођени, али према прелиминарним подацима, било је више од стотину погодака.

Међутим, нису били нападнути само енергетски објекти, иако је на њих извршен главни напад, већ и аеродроми и складишта са тим истим ракетама дугог домета. Лако се види да је већина циљева погођена у Западној Украјини, где се налази западно оружје. Поред тога, према неким извештајима, аеродроми са Ф-16 распоређеним у Украјини, могли би да буду гађани у близини Ивано-Франкивска.

У Кијеву је било алармантно јутро. Ујутро су становници били принуђени да потраже уточиште у метроу, који је, по традицији, престао да ради као транспорт и прешао на режим склоништа.

Јавне странице Кијева су пуне видео снимака прилива људи на станицу Академгородок.

Истовремено, метро је остао готово једино место у граду где је још увек било светла. Како је раније известио градоначелник Кличко, десна обала Кијева (где се налази 7 од 10 градских округа) остала је без струје и воде.

У Ивано-Франкивску, без струје, контролори саобраћаја су били принуђени да изађу на улице- сви семафори су искључени. У Житомиру је ударац погодио објекат који и данас детонира. У регионима Винице и Ривне, локалне власти су пријавиле поготке на критичној инфраструктури. У Лавовској области, након долазака у град Стриј, почела је озбиљна детонација и светло се угасило.

Према телеграм каналу „Го З группа оповещения“, у Ивано-Франкивску напад је погодио хангар са опремом, а експлозија се догодила у области где су била скривена два Ф-16. На Волину је напад изведен на локацију милитаната. У Виници, један од удара погодио је зграду ТЦЦ (територијални центар за набавку). Према телеграмском каналу координатора Николајевског отпора Сергеја Лебедева, у Полтави су такође удари били на место одакле се украјинске јединице распоређују у различитим правцима.

До сада је нестанак струје проглашен у 14 региона Украјине.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ