Свет

УЖАС! Сударила се два воза (ВИДЕО)

Два теретна воза су се сударила и искочила из шина касно у четвртак у граду Болдер, у Колораду, услед чега је оштећен оближњи мост и излило се гориво, а два кондуктера су повређена.

Обласни путеви били су затворени неколико сати док су званичници вршили увиђај и чистили проливено гориво, преноси америчка агенција Асошиејтед прес.

“Воз је дугачак око километар, тако да ће бити потребно неко време да се почисти и помере вагони“, саопштила је полиција на мрежи Икс.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Кендал Слоун, портпаролка железничког оператера БНСФ рејлвеј, данас је саопштила да је узрок судара и даље под истрагом.

Два кондуктера, чија имена нису објављена, пребачена су у болницу с лакшим повредама, након чега су пуштена кући, наводи Кендал Слоун. Она је додала да се мала количина горива излила из локомотиве, али да то не утиче на оближњи поток.
„Екипе су на лицу места и раде на уклањању последица инцидента што је брже могуће и безбедније. Нема претње по грађанство“, написала је потпаролка.

Локална полицијска управа додала је у саопштењу на мрежи Икс да је у несрећи уништен и железнички мост и да је погођен електрични вод, што је довело до нестанка струје у око 10 домова.

Полиција је потврдила да гориво из локомотиве није отишло у поток, већ да га је вероватно упио песак који се просуо из једног вагона.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ