СРБИЈА ЈАВЉА

УДАРНО! Украјинци се пробили и заузели ово

Украјинске снаге пробиле су најмање две руске одбрамбене линије у продору у подручје Курска, приказују карте које је објавио Институт за проучавање рата.

Сукоби су избили у уторак у региону који се граничи с украјинском североисточном регијом Суми. Овај упад укључује више украјинских јединица, међу којима су и елитна 22. механизована бригада и 82. ваздушно-јуришна бригада.

ИСW је известио да геолоцирани снимци показују да су украјинска оклопна возила напредовала до положаја нешто више од 10 километара унутар руске границе, док су руски извори известили да је заузето 11 насеља

Украјинске снаге такође наводно покушавају да напредују дуж ауто-пута Суја-Кореново и сада се боре на ивицама та два насеља. Мапа ИСW-а такође приказује украјинске снаге које узимају руске ратне заробљенике у близини Сује, за које је истраживачки центар рекао да их има око 40.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Независна руска новинска агенција објавила је своју мапу пријављених украјинских добитака, за коју је рекла да је скоро идентична мапи ИСВ.
„Ово подручје покрива 350 квадратних километара“, објавила је агенција – подручје отприлике величине Филаделфије или Атланте.

Извор: Индекс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ