Свет

ТУЖНА ВЕСТ: Преминуо познати глумац, један од најбољих

Фото: Pixabay.com
Фото: pixabay.com

Стижу девастирајуће вести.

Глумац Боби Банас, познат по улогама у „Марy Поппинс“ и „Wест Сиде Сторy“, преминуо је у 90. години. Његов син потврдио је очево преминуће путем Инстаграма.

– „Данас је био дан када је [Боббy Банас] одлучио да узлети у бесконачно светло неба“, написао је. „Син, брат, отац, деда и прави легенди позорнице и екрана. Играо си са најбољима. Дотакао си и учио многе, давао своје таленте и великодушност, увек са смехом и хумором.“

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

– „Хвала ти што си био најбољи тата који би дете могло да пожели. Волим те заувек“, додао је Банасов син. „Лети са срећом… знам да ће забава горе бити фантастична!!!“ Банас — правим именом Роберт Јосепх Банас — рођен је у Њујорку 1933. године. Од малих ногу је гајио љубав према плесу и стремио да постане професионални плесач.

Говорећи о својој љубави према плесу, Банас је једном рекао: „Одмах бих трчао и стајао у оквиру врата, претварајући их у оквир за мало позориште. Затим бих плесао, померајући своје тело напред-назад, покушавајући да ускладим ритам музике, знајући да ћу када музика достигне врхунац скочити у ваздух пркосећи гравитацији, само да бих се срушио. Поново бих устао и све поновио.“

Неки од многих позоришних наступа Банасиа укључују „Цароусел“, „Кисс Ме Кате“, „Анние Гет Yоур Гун“, „Бригадоон“ и „Петер Пан“. Поред своје каријере на позорници, Банас је био и глумац који је наступао у филмовима „Марy Поппинс“, „Wест Сиде Сторy“, „Бyе Бyе Бирдие“ и „Тхе Унсинкабле Моллy Броwн“.

Извор: Srbija Danas

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ