Свет

ТЕЖАК ПОРАЗ УКРАЈИНАЦА КОД БЕЛГОРОДА: Нису знали шта их је снашло, долетеле бомбе, дронови…

Фото: Телеграм принтскрин

Оружане снаге Украјине претрпеле су огромне губитке током неуспешног покушаја напада на Белгородску област, пише „Вашингтон пост“.

Украјински војници су изјавили за лист да је Белгородска област била припремљена за могуће инвазију.

„Територија је минирана, ојачана противтенковским баријерама, што је довело до брзог сузбијања напада украјинских снага интензивним бомбардовањем и нападима дронова“, наводи се у чланку.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Украјинске снаге су „готово моментално“ биле подвргнуте интензивним бомбардовањима. Поред тога, Оружане снаге Русије су извеле ваздушне ударе.

Војник Оружаних снага Украјине са позивним именом „Хакер“ рекао је да су сви његови саборци рањени тог дана када су покушали да нападну руски регион у близини Колотиловке, у Краснојарожском округу. Он је изјавио да украјински војници „нису били упознати са територијом и морали су да делују наслепо“.

„Хакер“ је истакао да су многи припадници Оружаних снага Украјине погинули, били рањени или задобили тешке повреде. Додао је да су украјински војници оставили тела погинулих.

„Бомбардовања су остала толико интензивна да су преживели морали да се сакрију у руским рововима неколико дана, све док у четвртак ујутро није стигла оклопна возила да их евакуишу ради пружања медицинске помоћи“, пише „Вашингтон пост“.

Раније је објављено да је руски министар одбране Андреј Белоусов одржао састанак на којем је разматрано увођење додатних мера за очување територијалног интегритета и неповредивости Белгородске области, као и заштиту њеног становништва.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ