Свет

СВЕОПШТИ РАТ САМО ШТО НИЈЕ ПУКАО: Русија и савезници сазвали хитну седницу СБ УН, црвених линија више нема

ЊУЈОРК – Савет безбедности УН одржаће вечерас ванредну седницу због убиства политичког лидера Хамаса Исмаила Ханијеа у Ирану, изјавио је данас заменик сталног представника Русије у УН Дмитриј Пољански.

„На захтев Ирана, уз подршку Кине, Алжира и Русије заказана је ванредна седница Савета безбедности УН због убиства Ханијеа у Техерану. Седница ће бити одржана у 16 часова у Њујорку“, објавио је Пољански на друштвеној мрежи „Телеграм“.

Иран је нешто раније затражио одржавање ванредне седнице Савета безбедности УН због убиства Ханијеа и израелских напада на Бејрут, наводи се у писму упућеном генералном секретару УН Антонију Гутерешу.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Техеран је позвао чланове Савета безбедности УН да одрже хитан састанак у вези са израелским ударима на Либан и убиством политичког лидера Хамаса Исмаила Ханијеа, објавила је РИА новости која је имала увид у писмо иранске сталне мисије при УН упућеном генералном секретару УН Антонију Гутерешу и руском сталном представнику при УН Василију Небензји.

Иран је затражио од чланова Савета безбедности да што пре позову Израел на одговорност због кршења међународног права и размотре могућност увођења санкција.

Хамас је раније данас саопштио да је Ханије убијен ноћас у директном ракетном нападу на његов стан у Техерану, након што је присуствовао инаугурацији председника Ирана Масуда Пезешкијана, преноси Танјуг.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ