Спорт

СРБИЈА ЈЕ СПРЕЧЕНА ДА ДОЂЕ ДО ЗЛАТА НА ОИ: Срамна победа САД над нашим златним кошаркашима

Кошаркашка репрезентације Србије није успела да се пласира у финале Олимпијских игара у Паризу, тачније наши момци су спречени.

САД су победиле Србију 95:91 иако је наша селекција била у вођству 37 минута, међутим треба истаћи сраман третман судија. Неколико чистих грешака у корацима није свирано Американцима, пре свих Ембиду, такође и чистих фаулова.

Целу утакмицу Џејмс је на сваку одлуку имао нешто да приговори, наравно техничка је мисаона именица за Американце, а Пешићу се свира техничка за први приговор, док њихови репрезентативци скачу поред клупе судије су неме, а одлучујући тренутак је свакако сумњива четврта лична грешка Јокићу, па се поставља питање да ли САД морају да победе по сваку цену?

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Да ли је у духу Олимпијских игара да једна репрезентација има тако повлашћен третман, да за њих нема допинг контроле, па још морају и судије да их ваде.

Наша репрезентација је одиграла перфектну утакмицу, сваки играч је дао свој допринос, што у одбрани што у нападу. Тактика је тотално избацила Американце из ритма, који су били у нокдауну, на ивици провалије.

Најефикаснији у нашој екипи су били Богдановић са 20 поена, Јокић са 17 поена и Аврамовић 15 поена.

Код САД бољи од осталих Кари са 34 поена.

Наши златни кошаркаши ће се за два дана борити за бронзу против Немачке.

Извор: Србија јавља

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ