Русија

РУСКИ СПЕЦИЈАЛЦИ ИЗВРШИЛИ УПАД: Неутралисани су (ВИДЕО)

Снајперисти Руске гарде елиминисали су затворенике који су држали чуваре у затвору у Волгограду као таоце, саопштила је прес-служба Руске гарде за РИА новости.

Претходно је агенција ТАСС јавила да је најмање један члан затворског особља убијен, а четворо их је повређено током побуне у поправној колонији број 19 у Волгоградској области. Руски информативни канал Масх пише да су затвореници, који су заробили најмање седморицу стражара, „припадници џихадистичке Исламске државе (ИД)“.

На видео-снимку који је објавио Масх појављују се најмање два нападача, од којих један узвикује да су они „муџахедини“ ИД-а и да су заузели затвор у области Волгограда. На снимку се види како најмање четворо затворских службеника лежи или седи у локвама крви. Сви леже непомично, а једном од њих је пререзан врат.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

На снимку се види и да је једном од затворских чувара који седи код врата затвореник прислонио нож на врат.

Терористи су, према сазнању канала Масх, захтевали хеликоптер и два милиона долара и запретили да ће убити све таоце ако буду праћени. Према речима руског муфтије Дамира Мухетдинова, ова побуна могла је бити организована из иностранства „да би се дискредитовала линија руског председника Владимира Путина да ојача савезничке односе са муслиманским земљама“, пренео је ТАСС.

Затворска служба је раније саопштила да су затвореници узели чуваре као таоце током састанка дисциплинске комисије. Овај затвор је казнена колонија са строгим режимом која може да прими до 1.240 мушких затвореника.

О инциденту је обавештен и председник Русије Владимир Путин.

Извор: Б92.нет

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ