Свет

РУСИ ПОЧИЊУ ЛОВ: Шта су ово довукли на фронт?

У Русији је направљен систем за „лов“ на украјинске оператере дронова – „кобра“, произведен у облику џепне конзоле за игру, изјавио је за Спутњик програмер овог производа, творац мобилног система РЕБ „Волнорез“, Станислав (пуно име се не наводи из безбедносних разлога).

– Произвели смо и већ почели да тестирамо систем ‘кобра’, који је предвиђен за тражење оператера непријатељских дронова. Производ може да израчуна сигнал оператера дронова Оружаних снага Украјине и њихових репетитора и њихове координате унесе на мапу у реалном времену. Производ је направљен у мобилној форми по изгледу, а споља се заправо мало разликује од џепне конзоле типа ПСП, што ‘кобру’ чини једноставном и погодном за коришћење – објаснио је он.

Према речима програмера „кобре“, релевантност овог производа је условљена тиме што су тренутно оператери дронова једна од најприоритетнијих мета на фронту, док их је истовремено тешко открити.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

У овом моменту „кобра“ се спрема за екпсериментално-борбену примену у зони специјалне војне операције, након чега ће систем бити дорађен и почеће серијска производња.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ