Свет

РУСИ ЋЕ ИХ БРУТАЛНО КАЗНИТИ: Ова НАТО држава је управљала нападом на Курск?!

Операцију упада у Курску област су разрадили Оружане снаге Украјине и британске специјалне службе, изјавио је РИА Новости члан Комитета Државне думе за безбедност Адалби Шхагошев.

– Стратешки одговор на упад биће веома болан и у војном и у политичком правцу. Операцију су разрадили ОСУ и специјалне службе, најмање Британије. У свим сличним упадима учествовала је Британија. Чула се енглеска реч – рекао је он РИА Новости.

Додао је да „јастребови“ у многим земљама не желе мир, активно покушавајући да распире пламен сукоба.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

– После безусловног одбијања напада на Курску област, напредовање наших снага ће се убрзати. Знамо да је превише њихових снага ангажовано за ову операцију – додао је посланик.

Начелник Генералштаба Оружаних снага РФ Валериј Герасимов изјавио је да су 6. августа у 5.30 часова јединице ОСУ, бројности до хиљаду људи, кренуле у офанзиву с циљем заузимања територије у Курској области. Њихово напредовање у дубину територије РФ је заустављено, истакао је он. Према подацима Герасимова, губици ОСУ износили су 315 људи, од којих најмање 100 погинулих, а Кијев је изгубио 54 јединице оклопне технике, међу којима и седам тенкова. Начелник Генералштаба ОС РФ нагласио је да ће операција у Курској области бити завршена поразом противника и изласком на државну границу.

Председник Русије Владимир Путин, коментаришући ситуацију у Курској области, раније је изјавио да је кијевски режим предузео још једну велику провокацију, спроводећи неселективну паљбу, укључујући и на цивилне мете.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ