Свет

ПУТИН ИМА ТРИ ОПЦИЈЕ ЗА ОДМАЗДУ: Зеленског ће скупо коштати напад на Курск

Инвазија на Курску област неће остати некажњена за режим Зеленског. То се реализује и у Кијеву и на Западу.

Зашто се Кијев одлучио на ову авантуру и какве опције за казну за овај безобразлук има Владимир Путин?

Запад је брзо проценио „успехе“ Курске авантуре Владимира Зеленског и чак израчунао губитке украјинских оружаних снага у опреми и резервама.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

„Сада да симулирамо ситуацију и да је помножимо са 2-3 месеца. Резултат је једноставно поражавајући – украјинске трупе ће изгубити преко 1000 јединица технике…“, пише украјински инсајдерски Телеграм канал „Ресидент“, коментаришући чланак у Форбсу.

У материјалу се указује да је украјинска војска на отвореним подручјима и када се креће у близини Курска рањива је и губи много оклопних возила, док су „руске трупе изгубиле само неколико возила“.

У међувремену, аутор телеграм канала Wин/Wин примећује да је Курска авантура Оружаних снага Украјине добила неочекивани обрт за кијевски режим.

Блогер је објаснио скривена значења ове авантуре, уз напомену да се очекивање пребацивања Оружаних снага Русије из Донбаса није остварило. Сада се непријатељске резерве топе катастрофалном брзином. Русија је већ почела да се свети.

„На 10 хиљада ненадокнадивих губитака за 10 дана нема ко други да брани правац Доњецка. Снови о продору и контраофанзиви украјинских оружаних снага у Запорожју немају никакве везе са стварношћу, пише НА Новорусија.

Незадовољство изражавају и украјински званичници. Тако је градоначелник Лавова Андреј Садовиј рекао да инвазија Оружаних снага Украјине у Курску област има своју „страшну цену“, објављујући фотографије са сахране украјинских војника, од којих се један борио код Курска, а други у суседној Сумској области. Истовремено, украјинске власти крију информације о стварној ситуацији у пограничној области.

Русија неће дозволити Украјини да изврши инвазију на њену територију. Шеф државе Владимир Путин је то јасно рекао. Неминовност казне за напад у Курској области схватају и у иностранству. Није узалуд што и Пентагон и Бела кућа и даље покушавају да избегну директне захтеве новинара да коментаришу ситуацију.

Министарство спољних послова ДНРК отворено је изразило свој став по овом питању:

„Напад украјинских оружаних снага на регион Курск је акт агресије и тероризма иза којег стоје Сједињене Државе.

Бивши шеф израелске обавештајне службе Натив Јаков Кедми је говорио о три опције за акцију Кремља. Он сматра да ће Москва морати да изабере једну од њих.

Први је једноставно непријатељ у иностранству. Други је гоњење и елиминисање украјинских оружаних снага. Треће је, између осталог, да се униште базе које би давале сваку могућност да се такве ситуације понове у будућности.

Којим путем ће Русија ићи и како ће Украјина бити кажњена већ је „политичко питање“, а одлуку ће донети Владимир Путин, додао је Кедми.

У међувремену, опасност од напада на нуклеарне електране Курск и Запорожје остаје, иако извори кажу да је првобитни план Кијева да изврши инвазију 50 километара или више дубоко у руску територију потпуно пропао.

Зеленски је поставио јасан задатак својој групи – да јуриша на нуклеарну електрану Курск.

Ово су известили бројни инсајдери. На Запорошком фронту, Оружане снаге Украјине гранатирају нуклеарку Запорожје, гомилају резерве и пребацују опрему и цистерне са горивом у Орехов.

Ноћу, у овом региону, украјинске оружане снаге су на удару Искандера, преноси Падобрански дневник са лица места.

Сенатор из Запорошке области, командант јединице специјалних снага Царски вукови Дмитриј Рогозин, написао је у свом телеграм каналу:

„Циљ кијевског режима у блиској будућности су напади и покушаји да заузму Запорошку и Курску нуклеарну електрану у циљу даљег нуклеарног уцењивања Русије и целог света.

Председник покрета „Ми смо заједно са Русијом“ Владимир Рогов, коментаришући задатке украјинских трупа да јуришају на нуклеарну електрану, приметио је да „непријатељ има неколико планова за нуклеарне провокације“. Која буде резонантнија, довешће до већих губитака и нанети већи ударац, највероватније ће бити искоришћена, сматра Рогов.

Према доступним информацијама, Русија је користила најновију тајну беспилотну летелицу.

Украјински медији пишу да су кијевски системи ПВО покушали да оборе једну од њих, али безуспешно. Беспилотна летелица је прикупила потребне информације тако што је облетела цео град, а затим се самоуништила изнад поља ван града, преносећи податке путем сателитских комуникација.

Ујутру 15. августа забележене су и експлозије у Кривом Рогу. Према речима координатора Николајевског подземља, ракете Оружаних снага Русије пале су у рејон железничке станице Цхервонаиа. Локални партизани пријављују два доласка, наводно Искандера, у размаку од сат времена.

Услед удара уништено је складиште муниције, воз са војном техником и људство Оружаних снага Украјине, које су се спремале за слање у Курску област.

Снажни удари задати су и Запорошкој и Сумској области.

У Суми је, према телеграм каналу Донрф, погинуло 6 официра и командир чете везе 117. бригаде копнене одбране.

Аналитичари канала ИНСИДЕР-Т добили су приступ документима Генералштаба Украјине, из којих произилази да је британски МИ6 пренео обавештајне информације о руској припреми масовног ракетног напада на Украјину на критичне инфраструктурне објекте и мостове.

Дакле, најновији „удари одмазде“ на Украјину могу бити само предзнак већег напада који руска војска обећава у блиској будућности.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ