Свет

ПУТИН ЋЕ ПОБЕСНЕТИ: Украјинци славе, уништен је Химарсом (ВИДЕО)

Фото: Х принтскрин

Украјинске снаге које делују у руској Курској области уништиле су други кључни мост, саопштио је 18. августа командант украјинских ваздухопловних снага Микола Олешчук.

У посту на Телеграму, Олешчук је објавио видео који приказује, како је рекао, „прецизан“ ваздушни удар на структуру.

– Минус још један мост! – додао је он.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Није наведено где се тачно налази мост, али се спекулише да је и у овом нападу коришћен амерички ХИМАРС.

Ово је, у случају да се све наведене информације у потпуности потврде, други кључни мост који су уништиле украјинске снаге последњих дана, што ће ометати способност Русије да појача своје трупе у одбрани Курска.

Према информацијама на каналу Маш, сада је у тој области остао само један употребљив мост.

Химарсом уништен мост у Курску

Подсетимо, у суботу је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је да је Украјина употребила западне ракете, вероватно америчке производње ХИМАРС, да уништи мост преко реке Сејм у Курској области у Русији.

-Први пут је Курска област погођена ракетама западне производње, вероватно америчким ХИМАРС-ом. Мост преко реке Сејм у округу Глушково је потпуно уништен, а волонтери који су помагали евакуисаном цивилном становништву су убијени – навела је Захарова у одговору на питања медија, објављеном на Телеграму.

Командант украјинских ваздухопловних снага Олешчук објавио је на Телеграму снимак рушења моста на реци Сејм у Курској области у Русији, наводећи да су украјински пилоти високо прецизним ударима погодили „непријатељска упоришта“, опрему, логистичке центре и руте за снабдевање.

Мост на реци Сејм налази се у близини града Глушкова и повезује делове Курске области под контролом Русије и делове те области у којима је Украјина напредовала од почетка напада 6. августа.

Извор: Srbija Danas

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ