Свет

ПОНОВО СУ НАПАЛИ: Има мртвих и на десетине рањених (ВИДЕО)

Либански покрет отпора Хезболах саопштио је да је гађао положаје израелских снага на северу Израела, усред ескалације тензија између две стране преко границе.

Хезболах је у уторак рекао да је погодио неколико израелских војних положаја, као и насеље Киријат Шмона на северу Израела.

Израелски медији јављају да је неколико људи погинуло, а 30 рањено.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Либански покрет је такође саопштио да је „директно“ дроном погодио израелску шпијунску опрему недавно постављену на дизалицу дуж границе.

Хезболах је такође објавио видео снимке својих вишеструких напада на положаје израелске војске у протеклих неколико дана, на којима се види како његови борце користе противтенковске вођене ракете.

Подсећамо, Хезболах је у недељу лансирао велики број ракета и дронова дубоко у Израел, у оквиру „почетног одговора” на израелско убиство вишег команданта Фуада Шукра у јужном предграђу Бејрута Дахије.

Либанска група саопштила је да је испалила више од 320 ракета заједно са неколико дронова на 11 војних база на северу Израела, активирајући сирене у приобалном граду Акре, Кацрину на окупираној Голанској висоравни, као и бројним насељима у Галилеји.

После осветничких напада, Израел је прогласио 48-часовно ванредно стање.

Либански покрет и Израел размјењују ватру од почетка октобра прошле године, убрзо након што су њихове владе покренуле рат у Појасу Газе. Хезболах је обећао да ће наставити своје осветничке нападе све док Израел буде водио рат у Гази.

Извор: Клиx.ба

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ