Свет

ПОЧЕО ДРЖАВНИ УДАР?! Путин Вагнеру дао хитно наређење! Припадници групе примећени на улицама престонице! (ВИДЕО)

Фото: Х принтскрин

Украјински председник Володимир Зеленски изразио је забринутост због информација да су плаћеници из групе Вагнер виђени у Венецуели заједно са тамошњом војском под командом бившег председника Николаса Мадура.

Подсетимо, Мадуро је прогласио победу на недавним председничким изборима, упркос сумњама у њихову регуларност, што је изазвало талас протеста. Падрино Лопез министар одбране Венецуеле изјавио је да крајње десничарска опозиција, уз подршку САД и савезника, покушава да изврши државни удар.

Зеленски је истакао да је слање групе Вагнер пример руског мешања у послове других земаља.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

– Извештаји о присуству руских Вагнерових плаћеника у Венецуели са владиним снагама изазивају озбиљну забринутост. Куда год ови злочинци иду, доносе смрт и нестабилност. Ово је жив пример бесрамног руског мешања у послове других земаља и њихове познате стратегије сејања хаоса широм света – написао је Зеленски на платформи Икс.

Зеленски је нагласио да је једини излаз из тешке ситуације у Венецуели путем мирних и демократских процедура, а не слањем убица да додатно погоршају ситуацију.

– Осуђујемо употребу силе против мирних демонстраната и позивамо све да поштују вољу народа. Прави лидери се не скривају иза леђа плаћеника од свог народа – написао је Зеленски на Иксу.

Пре два дана појавиле су се информације да су Вагнеровци у Венецуели, где помажу у одржавању реда и мира. Снимци на друштвеним мрежама показују наводног Вагнеровца међу државном војском на брифингу.

Извор: Интермагазин

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ