Свет

ПОЧЕЛО ЈЕ! Лукашенко издао хитно наређење

МИНСК – Председник Белорусије Александар Лукашенко наредио је да се појача груписање војних снага на граници са Украјином, објавио је данас на свом Телеграм каналу белоруски министар одбране Виктор Хрењин.

„Узимајући у обзир ситуацију која се развија у Украјини, као и у Курској области Русије, главнокомандујући белоруских оружаних снага је дао упутства да се појача груписање војних снага на Гомељском и Мозирском тактичком правцу како би се одговорило на било какве могуће провокације“, објавио је Хрењин, преноси РИА Новости.

Министар је појаснио да је белоруска ПВО идентификовала непријатељске објекте као беспилотне летелице и потврдио да је у 19.04 по московском времену неколико беспилотних летелица уништено у белоруском ваздушном простору.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

„Ово сматрамо провокацијом против Републике Белорусије“, нагласио је министар Хрењин.

Председник Белорусије Александар Лукашенко изјавио је раније данас да су Оружане снаге Украјине синоћ нарушиле ваздушни простор Белорусије и да су ПВО снаге уништиле неколико циљева изнад белоруске територије и додао да се претпоставља да је реч о јуришним дроновима.

Лукашенко је током радне посете Шкловском округу рекао да су синоћ у 18.10 часова ваздухопловне и ПВО снаге Белорусије биле преведене у повишену борбену готовост, пренела је раније данас агенција Белта.

Према речима Лукашенка, Оружане снаге Украјине су нарушиле ваздушни простор Белорусије у источном правцу.

„Због тога су наше снаге ПВО снаге биле стављене у пуну приправност за пресретање ваздушних циљева. Било их је десетак. Полетели су авиони, хеликоптер, а и вишецевни ракетни системи су стављени у повишену борбену готовост“, навео је Лукашенко.

Истакао је да су министарству одбране и генералштабу Оружаних снага Белорусије дата упутства да предузму одговарајуће мере како би се поуздано осигурала безбедност државе, преноси Танјуг.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ