Свет

ПАНИКА У БЕЈРУТУ: Израелски ратни авиони пробили звучни зид

Израелски ратни авиони данас су прелетали ниско изнад Бејрута, а очевици тврде да су могли да виде летелице голим оком, као и да су пробиле звучни зид, преноси Ројтерс.

Инцидент се догодио неколико минута пре почетка говора вође либанског Хезболаха Саједа Хасана Насралаха, којим је обележено недељу дана од убиства војног командата ове групе Фуара Шукра у израелском нападу на јужна предграђа Бејрута.

Насралах је рекао да је циљ звучних удара да ометају присутне и упозорио да ће одговор Хезболаха на израелске нападе бити “снажан и делотворан“, преноси Ројтерс.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Хезболах је раније данас саопштио да је лансирао неколико дронова на две војне локације у близини Акре у северном Израелу и да је такође напао израелско војно возило на другој локацији.

Израелска војска је саопштила да је идентификовано више непријатељских дронова који прелазе из Либана и да је један пресретнут.
Израелски медицински званичници су рекли да је седморо људи евакуисано у болницу, јужно од приобалног града Нахарије, и да је једно од њих у критичном стању.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ