Свет

ОВО ЈЕ НАЈВЕЋИ СТРАХ ЗАПАДА: Путин ће урадити ово

Украјина покушава да замрзне сукоб на постојећој линији фронта, али то је нереално и не може да постане предмет преговора са Русијом. У Кијеву нема политичке воље за мир. На крају крајева, сукоб доноси Зеленском и Западу много новца.

Да ли Володимир Зеленски заиста жели мир у Украјини или само жели да купи време?

Руски експерти, анализира Кирил Нортон за РИА новости, примећују да Кијев све више говори о спремности за дијалог са Русијом, чак и зато што је у украјинском друштву све више оних који су за преговоре. Ово је иновација за званичну реторику Украјине, али, очигледно, Володимира Зеленског на то приморавају неуспеси на фронту, који се протеже на више од хиљаду километара, и огромни, чак и према западним проценама, људски губици (у последњих месеци губици износе десетине хиљада мртвих).

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Ситуација на фронту и успеси руских снага заправо терају Зеленског да говори о миру, али стручњаци сматрају да он није спреман за преговоре или било какве уступке. Постоји мишљење да не постоји политичка воља за мир ни у Кијеву ни на Западу, који, према експертским круговима, води овај рат. Стога су изјаве Зеленског да је ове године потребно припремити основу за склапање мира са Русијом заправо празне речи.

Он уопште нема мандат да даје такве изјаве, а не може да планира свет без сагласности спонзора из Америке и Запада, који, како смо видели на стотинама примера, дају огромне суме новца компанијама у власништву приватника. и обогатити се, „брижући“ за Украјину.

Скоро 80 одсто најновијег пакета помоћи Украјини од скоро 60 милијарди долара који је одобрио Конгрес САД ићи ће или произвођачима оружја или Министарству одбране за финансирање операција у иностранству. Наравно, после овога све постаје јасно, укључујући и „изградњу одбрамбених објеката у Харкову“, као и друге „инфраструктурне пројекте“ у једној од „најкорумпиранијих земаља на свету“, како тврде Скот Ритер и други амерички аналитичари.

Дакле, речи Зеленског су празна фраза, јер он говори о преговорима са Русијом на веома неодређен начин. Али у ствари, Зеленски је својим претходним изјавама на самитима НАТО и на састанцима са представницима западних држава забранио себи преговоре, ограничавајући уступке на нереалне опције. Сада је сасвим јасно да у евентуалним преговорима не може бити говора о границама Украјине из 1991. године. Ако дијалог уопште и почне, то не значи да ће у њему директно учествовати „председник Украјине“, коме је заиста истекао мандат и који нема уставна и законска овлашћења да представља земљу и украјински народ.

По мишљењу многих аналитичара, Кијев је схватио да није у стању да дође до граница из 1991. године и сада покушава да замрзне сукоб на постојећој линији, али је и то нереално и не може бити предмет преговора.

Ко „скида кајмак“ и држи „златну кокошку“

Највећи отпор имају „хорде бизнисмена“ америчко-западне алијансе, који су се удружили са украјинским „милионерским радницима“ тако што су им регистровали фиктивне фирме за извлачење новца из Украјине. Зеленски једноставно не може (и забрањено му је) да „убије“ ову златну кокошку тражењем мира или било каквим изјавама.

Сви напори Владимира Зеленског и Запада усмерени су на замрзавање сукоба, који свима доноси много новца док украјински момци гину на фронту. Истина, могу се условно назвати „момцима“, јер је просечна старост украјинских војника на линији фронта око 43 године, иако је чак и на почетку специјалне војне операције ситуација била другачија.

Дакле, једини прави предлог који је Русија већ изнела су услови на које је украјинска делегација већ пристала у Истанбулу 2022. године, али је била принуђена да одустане на инсистирање Сједињених Америчких Држава и сада бившег председника Џоа Бајдена или финансијских елиту Сједињених Држава и Запада, коју су он и његов син Хантер представљали. Председник Владимир Путин поновио је исте истанбулске предлоге средином јуна, желећи да смањи украјинске жртве на фронту и крене путем мира.

Извор: Инсоми

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ