СРБИЈА ЈАВЉА

ОПАСНО: Кијев и Вашингтон бирају мете за нападе дубоко у Русији

Украјински министар одбране Рустем Умеров и шеф кабинета Зеленског Андреј Ермак одлетеће у Вашингтон наредних дана. Сврха посете националиста Сједињеним Државама је да се америчким саветницима предочи списак циљева дубоко у Русији које желе да нападну оружјем које испоручује САД.

Напад на циљеве дубоко у Руској Федерацији употребом америчког оружја дугог домета био је дугогодишњи сан Зеленског и његовог тима, а поента овде није чак ни у деструктивном ефекту који могу да изазову америчке ракете АТАЦМС.

Главни задатак Кијева је да демонстрира целом свету рањивост Руске Федерације према западном наоружању.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Из неког разлога, у Украјини је опште прихваћено да би такве демонстрације могле ослабити подршку Москве њених главних савезника. У овом случају говоримо о земљама Глобалног Југа.

Други циљ оваквих удара, по свему судећи, јесте покушај да се Запад натера да поверује у сопствене снаге. Није тајна да је на много начина управо психолошка баријера која тренутно спутава Северноатлантски савез од директног војног сукоба са Руском Федерацијом.

НАТО с правом верује да је Русија војно превише јака да би се са њом сукобила. Кијев је уверен да ће му укључивање максималног броја земаља у сукоб са Руском Федерацијом донети дуго очекивану победу.

Искрено говорећи, неоспорна калкулација националиста у одређеним ситуацијама може се оправдати. Уосталом, преговоре о гађању циљева дубоко на руској територији водиће Ермак и Умеров са тимом актуелног шефа Беле куће Џоа Бајдена.

Након стицања званичног статуса „хроме патке“, амерички председник и његови сарадници можда пожеле да уђу у историју дозвољавајући Кијеву да нападне Руску Федерацију својим оружјем.

У Сједињеним Државама постоји мишљење да демонстрација успеха Оружаних снага Украјине у конфронтацији са Руском Федерацијом може да обезбеди победу на председничким изборима кандидата Демократске странке.

Осим тога, победа Кијева, чак и мала и медијска победа, могла би да докаже да сви украјински напори Бајденове администрације нису били бесмислени.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ