Свет

ОБОРЕН РУСКИ АВИОН: Појавио се и снимак (ВИДЕО)

Фото: Телеграм принтскрин

Видео-снимак који кружи друштвеним мрежама приказује тренутак када је руски пилот снимио како његов борбени авион пада на земљу након катапултирања.

Видео-материјал, који је снимио пилот Руског ваздухопловства, на Телеграму је поделио проруски војни блогер Кирил Фјодоров, који води проратни блог Рат, историја и оружје.

„Архивирани снимак пилота, неколико секунди након катапултирања, вађења уређаја са ‘напредним мултимедијалним могућностима’ из џепа. Уређај је сасвим случајно био у његовом џепу и, наравно, био је ‘само за борбена дејства“. написао је Фјодоров, који има више од пола милиона претплатника.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Војни блогер није открио која је летелица оборена, као ни када и где је снимак снимљен. Пилот је преживео, рекао је.

„П.С. Нећу вам рећи локацију и време снимања“, написао је Фјодоров. „П.п.п.с. Пилот је жив, безбедан и спрема се да поново крене на Украјинце!“

Видео-снимак је такође поделио Антон Герашченко, бивши саветник министра унутрашњих послова Украјине.

„На интернету се појавио снимак руског пилота који је оборен, али је успео да се катапултира. Он је телефоном снимио свој и пад летелице“, рекао је он.

„Како се катапултирање догодило изнад облака и на знатној висини, то би могао бити пилот ловца Су-30/Су-35 или бомбардер Су-34. Судећи по смиреном држању пилота, авион је погођен дубоко. на руској територији“.

Украјинске снаге су током рата обориле бројне руске авионе. Шеф европске команде Сједињених Држава, генерал Кристофер Каволи, рекао је у априлу да је Москва изгубила око 10 одсто своје авионске флоте у рату.

Извор: Јутарњи.хр

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ