Свет

НАПАД НА ИЗРАЕЛ: Ово вам је одговор

Фото: Х принтскрин

Хамас је данас испалио две ракете на Тел Авив, прве у неколико месеци, након што је у изреалским ваздушним нападима на Појас Газе погинуло најмање 19 Палестинаца, све уочи чекиваног наставка преговора о прекиду ватре у четвртак.

Нема извештаја о жртвама у Израелу.

Из Газе су испаљене две ракете, саопштила је израелска војска. Једна је пала у море, а друга није стигла до израелске територије.
Хамасово војно крило је саопштило: „Бомбардовали смо град Тел Авив и његова предграђа са две ракете М90 као одговор на ционистички масакр цивила и намерно расељавање нашег народа.“

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Хамас је последњи пут признао да је испалио ракете на Тел Авив у мају.

У израелским ваздушним нападима на централни и јужни појас Газе у уторак је погинуло 19 Палестинаца, саопштили су лекари.

У нападу на Деир Ал-Балах убијено је шест особа, укључујући мајку и њене четвородневне близанце, а седам Палестинаца је убијено у нападу на кућу у оближњем кампу Ал-Буреиј. Четири особе су погинуле у два одвојена напада на камп Ал-Магази у централном појасу Газе и Рафах на југу, а две у нападу на кућу у насељу Шеик Радван у граду Газе на северу, саопштили су лекари.

Израелска војска саопштила је да се Исламски џихад и Хамас боре у неколико области Газе.

Израелска војска саопштила је да је убила палестинске милитанте и уништила војне структуре у Хан Јунису, лоцирала оружје и експлозив у Рафи и погодила ракетне бацаче и снајперске положаје у централној Гази.

Извор: Индеx.хр

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ