Свет

НАПАД ЈЕ ИЗВРШЕН: Убијен је

Фото: Х принтскрин

Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) потврдиле су да су данас напале дроном у Сирију и убиле високог оперативца палестинског милитантног покрета Исламски џихад.

Према ИДФ-у, у ваздушном удару на сиријској страни аутопута Бејрут-Дамаск, у близини границе између Либана и Сирије, убијен је Фарес Касем. Израелска војска тврди да је Касем истакнути члан оперативне јединице Исламског џихада.

„Касем је имао задатак да изради оперативне планове за терористичку организацију палестински Исламски џихад у Сирији и Либану, и узео је централно учешће у регрутовању палестинских терориста у терористичку организацију Хезболах, у сврху извођења терористичких операција из Либана против Државе Израел“, наводи се у саопштењу ИДФ, преноси Тајмс оф Израел.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

ИДФ тврди да је последњих година Хезболах, уз иранско финансирање, регрутовао Палестинце у терористичку организацију да нападну Израел.

У нападу су убијена још два оперативца ПИЈ-а, заједно са оперативцем Хезболаха Мухамедом Тахом.

ИДФ каже да су се њих четворица возили из Сирије у Либан како би извели операције у име Хезболаха. ИДФ ретко преузима одговорност за нападе у Сирији, наводи израелски портал.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ