Свет

МОСКВА У НЕВЕРИЦИ: Руси опкољени у Курској области

Украјинске трупе у „Мардер“ БМП користе своју топовску паљбу како би разориле руске положаје током напада на Малу Локњу у Курској области у Русији.

Елитна украјинска 95. ваздушно-десантна бригада је наводно одсекла и опколила руску формацију, тврди Јуриј Подољак, руски војни блогер.

– Недавне промене дуж линије фронта у Курској области не иду нам у прилог – написао је синоћ Подољак.

Он је навео да делови украјинске 95. ваздушно-десантне бригаде „покушавају да преузму контролу над Малом Локњом“, местом удаљеним око 13 километара северно од града Суџе, који су Украјинци освојили у првим данима инвазије на Курску област у Русији.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Подољак је обаснио да је у нападу на Малу Локњу украјинска бригада заобишла руске положаје између овог села и Руске Поречње, пресекла пут између њих и тако опколила јединице 18. дивизије.

Како се наводи, за тврдњу да се 95. ваздушно-јуришна бригада налази у Малој Локњи постоје докази.

Украјинска беспилотна летелица пратила је у понедељак једно од борбених возила бригаде – Мардер немачке производње и снимила како пуца на руске положаје у том селу.

– Непријатељ је претрпео значајне губитке у људству, техници и другим материјалним ресурсима – известиле су украјинске ваздушно-јуришне снаге.

Извор: Srbija Danas

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ