Свет

ЛУКАШЕНКО ИЗДАО НАРЕЂЕЊЕ ЗА ПУНУ БОРБЕНУ ГОТОВОСТ: Белоруски тенкови на украјинској граници

Белоруски тенкови су се упутили ка граници са Украјином, након наређења председника Белорусије Александра Лукашенка да појача граничне снаге, саопштило је Министарство одбране Белорусије.

Један од механизованих батаљона стављен је у пуну борбену готовост, а тенкови су пребачени ка граници према наређењу председника Белорусије Александра Лукашенка.

Ова одлука долази након што је Минск оптужио Кијев за повреду белоруског ваздушног простора, када су, како се наводи, украјински дронови НАТО производње прешли границу и били оборени од стране белоруских снага.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Белорусија је такође предузела мере да ојача граничну сигурност укључујући размештање ракетних система „Искандер“ и „Полонез“ у пограничне области. Лукашенко је изјавио да ће операција у Курској области Русије, где су се водиле борбе, утицати на безбедност целог региона, па је неопходно ојачати одбрану на граници.

Упркос овим напетостима, Лукашенко је недавно наговестио да се ситуација на граници са Украјином стабилизовала, иако су мере појачане сигурности још увек на снази.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ