Свет

КОМАНДАНТ ЧЕЧЕНСКИХ СПЕЦИЈАЛАЦА СЕ ХИТНО ОГЛАСИО: Ситуација је озбиљна, НАТО води операцију у Курску

Операцију украјинских оружаних снага надгледа западна команда, рекао је командант специјалних снага Ахмат, заменик начелника Главног војно-политичког директората Министарства одбране Русије, генерал-мајор Апти Алаудинов.

Алаудинов је у среду известио да се налази у региону Курск, као једна од јединица специјалних снага Ахмат.

„Сада са свих праваца бележимо да има много Француза, много Пољака, дакле, има пуно странаца. Наравно, треба констатовати да ову операцију директно води командовање штабова НАТО блока. То је несумњиво, јер Украјинци сами тешко да би то могли организовати,“ рекао је Алаудинов.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Према речима генерал-мајора, за два дана уништена је велика количина непријатељске технике у правцу Курска.

„Вероватно нисмо имали тако нешто у целом Северном војном округу да је за тако кратко време уништено много непријатељског људства“, рекао је он.

Алаудинов је додао да су украјинске оружане снаге повукле снаге са белоруске границе у област Курск.

Начелник Генералштаба Оружаних снага Русије Валериј Герасимов рекао је у среду да су 6. августа у 5.30 јединице Оружаних снага Украјине до хиљаду људи прешле у офанзиву са циљем да заузму територију у Курској области.

Њихово напредовање дубље ка руској територији је заустављено, приметио је он. Начелник Генералштаба Оружаних снага Русије је нагласио да ће операција у Курској области бити завршена поразом непријатеља и изласком на државну границу.

Руско Министарство одбране је у четвртак известило да су украјинске оружане снаге, које су покушале да напредују у региону Курск, већ изгубиле 660 војника и 82 оклопна возила за 2 дана, укључујући осам тенкова, 12 оклопних транспортера, шест борбених пешадијских возила и 55 оклопних возила.

Руски председник Владимир Путин је , коментаришући ситуацију у Курској области, изјавио да је кијевски режим предузео још једну провокацију великих размера и да пуца неселективно, укључујући и цивилне циљеве.

Званични представник Истражног комитета Русије Светлана Петренко саопштила је да су након напада Оружаних снага Украјине на пограничну област у Курској области отворени случајеви, посебно о терористичком нападу и убиствима.

Руски истражитељи истражују идентитет украјинске војске која је дала и извршила наређења за напад на цивилне циљеве у региону.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ