Свет

ЈЕЗИВО УПОЗОРЕЊЕ ДОНАЛДА ТРАМПА: Клизимо у трећи светски рат

Републикански кандидат за председника САД Доналд Трамп је наговестио да би операција Украјине у руској Курској области могла бити ризик за почетак трећег светског рата.

Трамп је ово рекао током говора Удружењу националне гарде Сједињених Америчких Држава у Детроиту, како је пренела Европска правда. Трамп је уверен да је он једина особа која може да обећа да ће прекинути рат између Русије и Украјине и спречити трећи светски рат.

Он је поменуо „упад у Русију“, јасно мислећи на напредовање украјинских одбрамбених снага у Курској области.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

„Погледајте шта се тренутно дешава с Украјином, они нападају Русију, у реду. Завршићемо у трећем светском рату“, рекао је Трамп.

Републикански председнички кандидат поново је обећао да ће прекинути рат у Украјини ако победи на изборима.

„Пре него што уопште стигнем у Овални кабинет, убрзо након што победим на председничком месту, решићу ужасни рат између Русије и Украјине. Решићу га веома брзо“, рекао је Трамп.

Раније је Вашингтон пост објавио да је Украјина од почетка операције у Курској области интензивирала захтеве Бајденовој администрацији да дозволи нападе ракета система АТАЦМС на аеродроме на руској територији.

Пентагон је саопштио да је напредовање Украјине у региону Курска у складу с политиком САД, али је додао да и даље не подржава ударе дугог домета на руску територију.

Извор: Клиx.ба

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ