Свет

ИЗВРШЕН БРУТАЛАН УДАР: Страдало је много војника

Фото: Х принтскрин

За протекла 24 часа елиминисано је скоро 175 украјинских војника и уништено 36 оклопних возила, укључујући десет тенкова, три оклопна транспортера и 21 борбено оклопно возило

Руске снаге елиминисале су стране плаћенике, војнике и опрему Оружаних снага Украјине који су учествовали у нападу у Курској области, саопштило је Министарство одбране Русије.

Како су истакли, извршен је удар по људству и опреми Оружаних снага Украјине у Сумској области.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

„Употребом ракете са термобаричном бојевом главом погођена је привремена тачка размештања страних плаћеника на јужној периферији Суџе, услед чега је елиминисано 15 милитаната“, наводи се у саопштењу.

За протекла 24 часа елиминисано је скоро 175 украјинских војника и уништено 36 оклопних возила, укључујући десет тенкова, три оклопна транспортера и 21 борбено оклопно возило.

Додаје се да руска војска наставља да одбија покушај украјинских снага да продру унутар руске територије.

Истиче се да је пресечен још један покушај мобилних трупа Украјинаца да се пробију код Ивашковског, Мале Локне и Олговке.

„Укупно су од почетка напада на Курску област украјинске снаге изгубиле до 1.120 војника и 140 јединица војне технике. Операција уништавања јединица Оружаних снага Украјине се наставља“, закључили су у Министарству.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ