Свет

ГОРИ НУКЛЕАРНА ЕЛЕКТРАНА ЗАПОРОЖЈЕ: Хитно се огласио Зеленски (ВИДЕО)

НУКЛЕАРНА електрана Запорожје је у пламену, а снимке је објавио и украјински председник Владимир Зеленски. Запослени у руском Министарству за ванредне ситуације раде на лицу места и пожари се гасе, а како наводи руска страна, опасности по околину и људе нема.

Након гранатирања Енергодара од стране украјинских трупа дошло је до пожара у постројењу расхладних система Запорошке нуклеарне електране, јавио је гувернер Јевгениј Балицки на Телеграм каналу.

– Тренутно је свих шест блокова станице у хладном стању, нема опасности од експлозије паре или других последица. Радијациона позадина око нуклеарке и Енергодара је нормална – написао је он.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Према речима челника региона, запослени у Министарству за ванредне ситуације раде на лицу места и пожари се гасе.

Балицки је позвао на смиреност, напомињући да нема претње.

– Верујте само провереним и званичним информацијама, ситуација је потпуно контролисана и нема никаквих последица по станицу и становнике – закључио је гувернер.

Зеленски: Ниво радијације у границама нормале, руски окупатори запалили ватру
Огласио се и украјински председник Владимир Зеленски, који је поделио снимак нуклеарке у пламену.

– Из Никопоља смо забележили да су руски окупатори запалили ватру на територији Запорошке нуклеарне електране. Тренутно је ниво радијације у границама нормале. Међутим, докле год руски терористи држе контролу над нуклеарном електраном, ситуација није и не може бити нормална – рекао је Зеленски.

Како је навео, од првог дана заузимања, Русија користи Запорошку електрану не само да уцењује Украјину, већ целу Европу и свет.

– Чекамо да реагује свет, чекамо да реагује ИАЕА. Русија мора да сноси одговорност за ово. Само украјинска контрола над нуклеарном електраном Запорожје може да гарантује повратак у нормалу и потпуну безбедност – рекао је Зеленски

Извор: Новости

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ