Свет

ГЕНИЈАЛАН ПОТЕЗ! УКРАЈИНЦИ НИСУ ЗНАЛИ ШТА ИХ ЈЕ СНАШЛО: Руси триком и з старих филмова заузели неосвојиво

Трик из старих филмова помогао Русима да заузму неосвојиво утврђење украјинских трупа

Руски борац са позивним именом Славјан у интервјуу за „КП“ испричао је како су војници успели лукавством да заузму утврђену област непријатеља „Мравињак“ у области доњецког аеродрома, која је сматрана „проклетим местом“.

Према његовим речима, ова утврђена област је била катастрофално тешка за напад, јер су ту били непрекидни ровови и бункери, чија дубина достиже 12 метара.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Осим тога, у њима су се налазили не само украјински борци, већ и страни плаћеници. Војник је рекао да када напад на „Мравињак“ брзим јуришем није успео, руски борци су смислили други начин да савладају непријатеља.

Славјан је рекао да су две руске групе напредовале на утврђену област са две стране истовремено. Осим тога, за напад војницима је било потребно да пређу акумулационо језеро, рекао је. За то су морали да се сете лукавства приказаног „у старим филмовима — до грла у води, кријући се у трскама, ноћу“.

„Дронови са термовизорима ‘не виде’ главу човека у шлему и за непријатеља је то био фатално изненађење“, објаснио је Славјан.

Раније је војни експерт Андреј Марочко рекао да су руски војници уништили велики водни ослонац Оружаних снага Украјине у области села Стељмахивка у Луганској народној републици ударом из хаубичне артиљерије.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ