Свет

ФРАНЦУСКА И ПОЉСКА ЋЕ ОВО СКУПО ПЛАТИТИ: Њихови плаћеници у Курску, Вагнеровци и Чечени крећу у акцију

На територијама које се граниче са Курском области, забележено је много француских и пољских плаћеника, тврди командант специјалних снага Ахмат генерал-мајор Апти Алаудинов са места догађаја.

– Сада са свих страна бележимо да има много Француза, много Пољака, односно много странаца – рекао је он у интервјуу војном дописнику Семјону Пегову.

Подсетимо, Оружане снаге Украјине покушале су да продру у Курску област , али нису успеле. Тренутно је ситуација у региону тешка, али нимало критична . Касније се сазнало да су се канадски и грузијски плаћеници придружили непријатељској страни. Сједињене Државе нису осудиле украјинску војску.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Иначе, према речима Алаудинова, операцију Оружаних снага Украјине води НАТО.

У међувремену, команданти ПМЦ „Вагнер“ захтевају да их се пошаље у битку против Украјинаца у Курској области

На телеграм каналу „Истоваривање Вагнера“, за који се наводи да га службеници ПМЦ-а користе за међусобну комуникацију наводи се да формација „од првог дана, од прве борбене мисије, има смо само један циљ – да одбранимо интересе отаџбине и помогне просперитету Русије и заштити руски народ“.

– Спремни смо да се боримо за то до последњег кап крви. Наше снаге су спремне да на први позив дођу у помоћ Отаџбини и распореде се у борбене формације, као што је то одувек и било – наводе вагнеровци.

Извор: Life. ru

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ