Свет

ДИРЕКТАН ПОГОДАК: Руси Искандером дигли у ваздух моћно америчко оружје (ВИДЕО)

М270 је уништен у близини села Березњеговато у Николајевској области, које се налази на око 70 км ваздушном линијом од Херсона

На руским Телеграм каналима се појавио снимак уништавања још једног вишецевног ракетног система М270 МЛРС америчке производње у зони Специјалне војне операције.

Према доступним подацима, М270 је уништен у близини села Березњеговато у Николајевској области, које се налази на око 70 км ваздушном линијом од Херсона.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Подсећања ради, у питању је гусенични еквивалент ХИМАРС-а, способан да лансира читав низ невођених и вођених ракета, укључујући и тактичке балистичке ракете АТАЦМС. У последњем нападу поред лансера, уништено је још неколико помоћних возила, као и складиште са резервном муницијом.

Поводом уништавања америчког ракетног система огласила се и водећа компанија руске одбрамбене индустрије „Ростех“, која је саопштила да је М270 уништен дејством „искандера“.

„Снага ракете ‘искандер’ на делу. Поред чињенице да је пројектил комплекса практично неуништива за украјинску ПВО и да погађа мету са великом прецизношћу, он је опремљен бојевом главом велике тежине. Ово вам омогућава да уништите циљеве на значајној удаљености од тачке удара“, наводи се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да се на снимку може видети да је ракета, управо због моћне бојеве главе и ударног таласа који је уследио, уништила не само ватрени положај америчког вишецевног лансера, већ и удљено складиште муниције до ког су дошли фрагменти.

„Како каже пословица: ‘где он удари ту трава не расте’. Ако и даље користите ХИМАРС, знајте да ‘искандер’ лети ка вама“, поручују из „Ростеха“ и подсећају да овај руски ракетни комплекс производи њихова подружница „Високопрецизни комплекси“.

Подсећања ради, руска војска је у протеклих неколико дана уништила три ХИМАРС-а и један М270 у Сумској области, који су се користили за ударе по положајима у Курској области.

Извор: Медији

Ознаке

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ