Православље

ЧУДО У МАНАСТИРУ ТУМАНЕ: Седам година нису могли да добију дете, а онда су посетили светињу

Чуда из манастира Тумане све су чешћа тема међу верницима, а ова светиња постаје све препознатљивија као место где се вера и молитва проживљавају на посебан начин.

Манастир Тумане, смештен у близини Голупца, важи за једну од најпосећенијих и најпоштованијих светиња у Србији, захваљујући бројним сведочењима верника о чудима која су се догодила након молитви у овом манастиру. Према народном предању, манастир Тумане је место где су се кроз векове дешавала чудотворна исцељења и остваривале молитве оних који су тражили помоћ у тешким тренуцима живота.

Једно од најпознатијих чуда везано је за Светог Зосима Туманског, чији мошти почивају у манастиру. Верује се да су многи људи, након што су се поклонили светитељевим моштима и молили се с вером, искусили необјашњива исцељења. Приче о излечењима од болести, плодности код жена које су дуго чекале потомство, као и о другим невољама које су се решиле након посете манастиру, преносе се генерацијама и привлаче хиљаде верника.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Такође, многи сведоче о унутрашњем миру и духовном препороду који су доживели након молитве у Туману. Манастир, са својом тишином и духовном снагом, постао је место где људи долазе да траже утеху, наду и благослов, верујући да ће им управо овде Бог помоћи и одговорити на њихове молитве.

Брачни пар из Сомбора добио сина после седам година

Мирослав и Драгана Каран, брачни пар из Сомбора, који су седам година чекали на потомство, доживели су чудо након посете манастиру Тумане. Иако су сви лекарски налази били уредни, супружници нису успевали да се остваре као родитељи.

Уз наду и веру у Бога, одлучили су да посете манастир Тумане, познат по чудима светитеља. Након молитве у манастиру, Господ их је благословио, и убрзо им се родио син Мијан.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Ма­на­стир Ту­манe (@manastir.tumane)

Захвални на овом божанском дару, Мирослав и Драгана су поново посетили манастир да би се захвалили и остали духовно повезани са овом светом светињом, верујући у снагу молитве и благослов светитеља.

Извор: Србија Данас

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ