Свет

ЧЕЧЕНСКИ КОМАНДАНТ СЕ ОГЛАСИО: Уништени су

Већина украјинских трупа које су извршиле инвазију на Курску област уништене су, а све области у којима се крећу Оружане снаге Украјине су под контролом руске војске.

Ово је изјавио данас командант специјалних снага Ахмат, заменик начелника главног војно-политичког ресора Министарства одбране, генерал-мајор Апти Алаудинов за телевизију „Русија 1“.

„Ситуација је под контролом. Већи део територије на којој се налазио непријатељ потпуно је блокиран. Чисте се насеља у којима се налази непријатељ, он се избацује са места где се налази“, рекао је Алудинов, пренела је агенција РИА Новости.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Према његовим речима, све руске јединице раде на уништавању непријатеља „добрим темпом“.

Јединице Оружаних снага Украјине покушале су 6. августа да заузму део територије Суџанског округа Курске области, међутим, како је навео начелник Генералштаба Оружаних снага Русије Валериј Герасимов, војска је зауставила напредовање.

Председник Русије Владимир Путин је изјавио јуче да је покушај продора украјинских снага у Курску област на руско-украјинског граници провокација великих размера.

“Као што знате, кијевски режим је извршио још једну провокацију великих размера, пуцајући неселективно из различитих врста оружја, укључујући пројектиле, на цивилне зграде, стамбене зграде и возила хитне помоћи“, рекао је он.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ