Свет

БРУТАЛНА ОДМАЗДА РУСИЈЕ ЗА ИНВАЗИЈУ НА КУРСК: Руси спаљују све пред собом (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб

Федерална служба безбедности (ФСБ) Русије саопштила је да су Оружане снаге Украјине извршиле „оружану провокацију“ на граници са Курском области.

Док су медији и Телеграм канали Украјине са ентузијазмом у информативни простор излазили са информацијама о успесима офанзиве Оружаних снага Украјине у Курској области Русије, на интернету су се појавили снимци уништења украјинских ПВО система.

Штавише, у Сумској области Украјине су касетним бомбама уништена одједном два система ПВО Бук-М1, који су штитили јуришне групе диверзаната на руској граници од стране ваздушних напада Ваздушно-космичких снага.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Процес уништавања пара система противваздушне одбране документовала је руска беспилотна летелица која је вршила надзор.

Поред тога, руско Министарство одбране дистрибуирало је снимке уништавања војне технике Оружаних снага Украјине на граници Курске области.

Украјинске снаге су претрпеле значајне губитке у људству и техници, након чега су се повукле. Диверзанти такође нису добили прилику да се учврсте у близини границе и морали су да се повуку дубље на украјинску територију.

Једино логично објашњење за покушаје диверзантских упада Кијева у региону Курск би могло бити одвлачење пажње са других тачака сукоба и растезање руских снага.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ