Свет

БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ ЗАПАЊИО КИЈЕВ: Украјина је себи потписала смртну пресуду

Фото: Х принтскрин

Напади украјинских снага на територију Русије увериће Москву да је са Кијевом немогуће водити мировне преговоре, изјавио је британски аналитичар Александар Меркурис на свом блогу на „YоуТубе“-у.

– Украјинци настављају да нападају руску територију. Русима ће сада тешко пасти да сматрају преговоре добром идејом. То ће их додатно уверити да су Украјинци немогућ и неприхватљив партнер за преговоре – рекао је експерт.

Како је истакао Меркурис, из перспективе Кијева била би велика грешка мислити да ће агресивне војне акције против Москве ојачати преговарачке позиције Украјине у случају могућег дипломатског решења. Такви самоубилачки потези кијевских власти само ће погоршати ситуацију у републици, упозорио је аналитичар.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Начелник руског Генералштаба Валериј Герасимов изјавио је да су 6. августа у 5.30 ујутро јединице ОСУ у броју до хиљаду људи кренуле у офанзиву с циљем заузимања територије у Курској области.

Њихово напредовање у дубину руске територије је заустављено, истакао је он. Према Герасимовим подацима, губици ОСУ износили су 315 људи, укључујући најмање 100 погинулих, а Кијев је изгубио 54 комада оклопне технике, међу којима је седам тенкова. Он је навео да ће операција у Курској области бити завршена поразом ОСУ и изласком на државну границу.

Председник Русије Владимир Путин, коментаришући ситуацију у Курској области, раније је изјавио да је кијевски режим предузео још једну велику провокацију, спроводећи неселективну паљбу, укључујући и по цивилним циљевима.

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ