Свет

БРИТАНЦИ ЗАПРЕПАСТИЛИ ЗЕЛЕНСКОГ: Руси ускоро крећу

Велика Британија очекује да ће Русија крајем октобра покренути велику офанзиву на украјинске трупе у Курској области!

Британски лист Тајмс наводи да се западни аналитичари слажу да Украјина „неће желети“ да задржи све позиције које је освојила у Русији. Тајмс, говорећи о циљевима операције, доводи у питање изјаве Кијева да је проширење фронта неопходно да би се ојачала позиција Украјине у предстојећим мировним преговорима са Москвом.

– Украјински председник је прошле недеље сугерисао да је инвазија имала за циљ да обезбеди да се будући мировни преговори могу водити под условима Украјине. Међутим, нико не мисли да су преговори могући пре пролећа, а највероватније чак и до јесени 2025. године – наводи британски лист.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Тајмс наводи да су Оружане снаге Украјине напале Курску област да би подигле морал у земљи и ојачале позицију Зеленског.

– Демократски мандат Зеленског је истекао у мају, а његова моћ сада долази само од ванредног стања – наводи лист.

Чињеница да су украјинске трупе користиле британске тенкове „челинџер“ за пробој, потврђује да је то била свесна одлука новог британског кабинета, а да је Велика Британија унапред знала за операцију и вероватно помогла у припремама.

– Прошлонедељна одлука (британског премијера Кира) Стармера и (министра одбране Џона) Хилија није била промена политике већ промена тона како би Велика Британија покушала да убеди кључне савезнике да учине што више да помогну – наводи Тајмс.

Велика Британија, наводи лист, покушава да убеди савезнике да дозволе Украјини да користи западно оружје дугог домета за напад на Русију. Лондон конкретно инсистира да Немачка и САД дају такву дозволу паралелно са Енглеском.

Извор: Курир.рс/Страна

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ